CIOFF
  A CIOFF (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels) az UNESCO szakmai szervezete 1970 óta, mely arra hivatott, hogy az UNESCO határozatainak szellemében segítse a hagyományos kultúrák értékeinek megõrzését és terjesztését, különösen nagy hangsúlyt fektetve a szellemi örökség és a folklór (néptánc, népzene, népi mesterségek, szokások, viseletek, rítusok, játékok, stb.) területeire, valamint feladatai közé tartozik a 88 CIOFF tagország folklór életének összefogása és összehangolása. Gyakorlati tevékenysége kiterjed a tagországok együtteseinek nemzetközi utaztatására, nemzetközi csereprogramok szervezésére is.

A szervezet több évtizedes munkája során hozzájárult ahhoz, hogy az emberek jobban megismerjék egymás kultúráját, szolgálva a megértést és az egymás iránti toleranciát.

A szervezet rendezvénye volt a 2004-ben Magyarországon megrendezett 3. CIOFF World Folkloriada, melyen 74 ország 2500 táncosa vett részt. A SUMMERFEST RÁCKEVE Folklórfesztivál 2002-ben lett hivatalos CIOFF fesztivál.